Hírek

SIMATOOL – a megfelelő választás csapágyszereléshez

By 2022.03.21. No Comments

A csapágyak és radiális tengelytömítések helyes be- és leszerelése lehetetlen megfelelő speciális szerszámok nélkül. Tudta, hogy a korai csapágyhibák 16%-a a nem megfelelő eltávolítás miatt van?
Ismerje meg a SIMATOOL megoldásait!

A szükséges szerszámok hiánya esetén a beépítés során szükségtelenül nagy terhelő erők lépnek fel, ami a csapágyak élettartamára is kihatással lehet. Ezen túlmenően a leállított gyártóüzemek bevételkiesést jelentenek, ami végső soron magas költségekkel jár a vállalat számára.

A karbantartási munkák során mindig nagy időkényszer van, amelyben minden perc vagy akár minden másodperc számít. Ezen okok miatt alapvetően fontos a megfelelő eszköz kiválasztása!

A svájci SIMATEC gyártó SIMATOOL néven bevált, kiváló minőségű szerszámok széles skáláját kínálja, a gyors, biztonságos és professzionális munkavégzés legjobb feltételeinek megteremtéséhez.

Emiatt a SIMATOOL szerszámkészleteket közel 40 éve használják szerte a világon a gép- és karbantartó műhelyekben szinte minden iparágban. Az eszközök segítségével a felhasználó sokkal gyorsabban, biztonságosabban és kíméletesebben végezhet karbantartási munkákat. Minden szerszám prémium anyagokból készül, svájci precizitással és minőséggel. A SIMATOOL készletek robusztus műanyag tokban érkeznek, és megkönnyítik a szállítást is.

Milyen megoldásokat kínál a SIMATEC?

  • A Fitting Tool FT 33-at a gördülő csapágyak és a radiális tengely tömítések óvatos szereléséhez ajánljuk. Univerzálisan használható 10-55 mm-ig terjedő furatátmérőjű csapágyak szereléséhez.
  • A Fitting Tool FT-P egy mechanikus préssel kombinálva biztosítja, a legalább 50 mm-es belső átmérőjű munkadarabok helyes összeszerelését.
  • A gördülőcsapágy-lehúzó BP 61 a hornyos csapágyak le- és kiszerelésére lettek tervezve, és a konstrukció lehetővé teszi, hogy a csapágyfészek illetve a csapágyváll ne sérüljön a művelet közben. A szerszámkészlet tartalmazza a 10 és 100 mm közötti belső furattal rendelkező hornyos csapágyak leszereléséhez szükséges eszközöket.
  • A tömítéslehúzó SP 50 ideális eszköz radiális tengely tömítések, valamint bármilyen méretű tömítés leszereléséhez.
  • TP 150 ikerlehúzó: BP 61 + SP 50 kombináció mélyhornyú golyóscsapágyak és radiális tengelytömítések kiszereléséhez.
  • Karbantartási készlet MK 10-30: FT33 + BP 61 + SP 50 kombináció csapágyak és radiális tengelytömítések be- és leszereléséhez.

A legújabb SIMATOOL szerszámkészlet: BP 160 csapágyhúzó – Professzionális eltávolítókészlet minden nehéz munkához

A SIMATEC AG ​​kibővítette SIMATOOL termékpalettáját a BP 160-as csapágylehúzóval, mely a BP 61-es kiegészítője. Az új SIMATOOL szerszámkészlet ideális megoldást kínál nagyobb mélyhornyú golyóscsapágyak eltávolítására.

Alkalmazási terület

A Bearing Puller BP 160 szerszámkészlet tökéletes eszköz több, mint 50 különböző mélyhornyú golyóscsapágy professzionális eltávolításához, amelyek belső átmérője 30 és 160 mm között mozog. A BP 160 akkor is megfelelő megoldást kínál, ha a csapágyat egy tengelyről és egy házról egyszerre kell eltávolítani.
De hogyan lehetséges ez?
Az eltávolításhoz a csapágykosarat két ellentétes ponton kell kinyitni, hogy a golyós adaptert a csapágygyűrűbe illessze. Majd ezeket 90 fokkal elforgatják, hogy az adapterek garantálják a biztonságos tartást a lehúzási folyamat során. A tömített csapágyak is könnyen leszerelhetők, miután a tömítéseket megfelelően eltávolították a SIMATOOL Seal Puller SP 50 segítségével.

Előnyök

A kompakt szerszámtáska tartalmaz egy orsót központosító tartozékkal, egy húzókartámasztó gerendát, húzórudakat, hosszabbítókat és hat kiváló minőségű golyós adapterpárt. Ebből a következő előnyök származnak:

  • Az orsó már be van csavarva a húzókartámasztó gerendába, és gyorsabban készen áll a szerelésre, mint a versenytársak.
  • Az önrögzítő orsórögzítés szimmetrikus erőkifejtést biztosít, és így minimálisra csökkenti a tengely csúszás miatti károsodásának kockázatát
  • A szomszédos alkatrészeket nem kell eltávolítani, ami jelentős időmegtakarítást eredményez
  • A szerszám összes alkatrésze pótalkatrészként is kapható

Ismerje meg SIMATOOL készleteinket IDE kattintva vagy látogasson el webáruházunkba!
Amennyiben kérdése támadt, keresse bizalommal szakértő kollégáinkat!

Forrás: bearing-news.com