Hírek

Fokozott hatékonyság a lánckenésben: Út a fenntartható karbantartáshoz

By 2024.06.05. No Comments

A láncok központi szerepet töltenek be a gyártási folyamatban. Így azok karbantartása, a folyamatos és egyenletes lánckenés életbevágó. Egy-egy váratlan meghibásodás a teljes gyártósor leállását eredményezheti.

A simatecnél, mint az automata kenőrendszerek világpiaci vezetőjénél, büszkék vagyunk arra, hogy innovatív megoldásokat kínálunk. Ezek messze túlmutatnak a hagyományos karbantartási módszereken. Forradalmasítják a szállítószalagok és a hajtóláncok kenését, továbbá jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez, az energiamegtakarításhoz és a fenntarthatósághoz.
Ebből a blogbejegyzésből megtudhatja, hogyan optimalizálja a simalube a láncok karbantartását, és ez milyen előnyökkel jár az Ön vállalkozása számára.

Lánc kenése simalube automata kenőrendszer
lánc kenése simalube automata kenőrendszer

Az automata kenőrendszer előnyei a lánckenésben

  • Megnövelt hatékonyság a karbantartásban

A kenőanyagok rendszeres és pontos adagolása elengedhetetlen a láncok élettartamának meghosszabbításához és a zavartalan működéshez. A simalube segítségével a lánckenés akár egy évig is automatikusan zajlik, így nincs szükség időigényes kézi kenési folyamatokra, és jelentős hatékonyságnövekedés érhető el.

  • Csökkentett állásidők

Az automatikus lánckenés kevesebb megszakítást jelent a kézi karbantartási munkák során. Ez jelentősen megnöveli a rendszerek rendelkezésre állását és növeli azok termelékenységét.

  • Időmegtakarítás

A simalube lánckenés automatikus, folyamatos és rendkívül megbízható. A karbantartó személyzet értékes időt takarít meg, így más fontos feladatokra koncentrálhat.

  • Folyamatos és egyenletes kenés

A simalube egyenletes kenést biztosít, minimalizálja a kopást és meghosszabbítja a láncok és egyéb alkatrészek élettartamát.

  • Energiamegtakarítás a súrlódás csökkentésével

A súrlódás az ipari folyamatok hatékonyságának egyik legnagyobb ellensége. A folyamatos kenés jelentősen csökkenti a láncok súrlódását.
A kisebb súrlódás csökkenti a hajtásrendszerek terhelését és az energiaszükségletet is. Az ebből eredő energia- és pótalkatrész-megtakarítás jelentős költségmegtakarításhoz járul hozzá.

Tekintse meg a rendszer működését gyakorlatban!

Fenntarthatóság és környezeti felelősség

A fenntarthatóság a simatec vállalati filozófiájának központi eleme. Termékeinket úgy terveztük, hogy környezetbarátak legyenek, és kíméljék az erőforrásokat.

  • Kevesebb kenőanyag-felhasználás

A precíz adagolásnak köszönhetően csak a szükséges mennyiségű kenőanyag kerül felhasználásra. Ezt a legtöbb esetben speciálisan erre a célra kialakított kefék segítségével a láncokhoz a legtöbb esetben a szükséges mennyiségben, pontos pontossággal táplálják. Nem megy kárba az értékes kenőanyag.

  • Környezetbarát anyagok

A simalube adagolók újrahasznosítható anyagokból készülnek, így hozzájárulnak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

  • Újrafelhasználhatóság

A simalube kenőanyag-adagolók újratölthetők,  ezáltal többször felhasználhatók.

simalube automata kenőrendszer lánckenés

Amennyiben érdekli a fenntartható működés, olvassa el kapcsolódó cikkünket ide kattintva.

Automata kenőrendszer tervezéséért és telepítéséért keresse szakértő kollégáinkat bizalommal vagy keresse a kenőrendszert és tartozékait webáruházunkban!

Forrás: simatec.com