Hírek

BHT: gyors, biztonságos, egyszerű csapágyszerelés

By 2024.07.03. No Comments

A termelő létesítmények rendelkezésre állása és optimális kihasználtsága a legfontosabb tényező a vállalatok jövedelmezősége szempontjából. Ma már nem tolerálják a nem tervezett üzemleállások miatti termeléskiesést.

A gördülőcsapágyak a gépészet nélkülözhetetlen részévé váltak, így ennek megfelelően magasak az élettartamukkal kapcsolatos elvárások is.

Egy csapágy élettartama függ:

  • anyagának minőségétől
  • a csapágy kialakításától

Ezek olyan tényezők, melyeket vásárláskor tudunk mérlegelni, különösebb ráhatásunk nincs. Azonban, amire van…
A csapágy élettartama a gyártási paramétereken túl függ a kiszereléstől, beszereléstől, megfelelő karbantartástól és kenéstől. Ebben segíthetnek a simatec innovatív megoldásai.
A megfelelő speciális szerszámok nélkül a gördülőcsapágyak és a radiális tengelytömítések szakszerű felszerelése lehetetlen. Tudta, hogy az idő előtti csapágyhibák 16%-a a nem megfelelő szerelés következménye?
A simatool szerszámkészletekkel a gördülőcsapágyak és a radiális tengelytömítések gyorsan és biztonságosan fel- és leszerelhetők. A simatec ​​több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a gördülőcsapágyak össze- és szétszereléséhez szükséges innovatív termékek gyártásában és értékesítésében. A simatec termékek használata biztosítja, hogy a csapágyak megfelelően legyenek beépítve, és teljes mértékben elérjék teljesítményüket a minőség és az élettartam tekintetében.

BHT bearing handling tool 200-400 simatec simatool

Mit tud a csapágykezelő szerszám (BHT) és mik az előnyei?

A Bearing Handling Tool ideális nagy és nehéz csapágyak professzionális és biztonságos emelésére. A BHT-val elkerülheti a balesetek és a csapágy sérülésének kockázatát.
A simatool Bearing Handling Tool két fogantyúból, két elfordulásgátló karból és acél hevederekből áll, amelyek a csapágyat a külső gyűrűn veszik körül. A két tartókar fogantyúinak egyenletes meghúzásával az acélszalagok a csapágy külső gyűrűátmérőjéhez igazíthatók. A két elfordulásgátló megakadályozza a belső gyűrű kilendülését pl.: önbeálló golyóscsapágyak esetén. A két egymással szemben lévő fogantyú a két hordozópánttal teszi lehetővé az emelődaruval való könnyű kezelést. A csapágyak a Bearing Handling Tool segítségével vízszintes és függőleges helyzetben is tengelyre helyezhetők.

A mozgatás közben a furat szabad marad, így a csapágy könnyen tengelyre tolható. Ezenkívül a csapágy rögzítése pontosabb pozicionálást tesz lehetővé. Ez garantálja az egyszerű, gyors és biztonságos csapágyszerelést a tengelyeken.

A kínálat a 200 – 400 típussal egészült ki. Ez az eszköz 2022 szeptemberétől kapható, és 200-400 mm külső átmérőjű hengeres csapágyakhoz alkalmas. A maximális teherbírás 150 kg. A másik két BHT 300 – 500 és BHT 500 – 700 mm 500 kg-os emelőerőig engedélyezett. Mindhárom változatot a TÜV SÜD tesztelte és tanúsította.

BHT bearing handling tool 200-400 simatec simatool

A BHT simatherm indukciós melegítővel is használható!

A simatherm fűtőberendezések hatékonyan melegítik fel a gördülőcsapágyakat és egyéb gyűrű alakú fém alkatrészeket. Lehetővé teszik a gyors és tiszta összeszerelést, és helyettesítik a hagyományos fűtési módszereket, mint a főzőlapokat, forró olajfürdőket, nyílt lángot és sütőket.
A melegítés során csak a munkadarab melegszik fel, de a készülék hideg marad. A simatherm indukciós fűtőberendezéseket legfeljebb 300 kg tömegű munkadarabokhoz használják. A csapágykezelő szerszámok segítségével biztonságosan és egyszerűen felemelhetők a munkadarabok a simatherm indukciós fűtőegységekre, majd le.
A Bearing Handling Tool akár 160°C-os belső gyűrűhőmérséklethez is használható. Mielőtt leemeli a csapágyat a fűtőtestről, minden esetben ellenőrizze a végső meghúzási nyomatékot.

bearing handling tool BHT 300-500 simatec, simatool, simatherm IH210

Melyek a simatool eszközök használatának előnyei?

  • Könnyű kezelhetőség
  • Fokozott munkabiztonság
  • Az alkatrészek megnövekedett élettartama
  • Költségcsökkentés a gyors, szakszerű beszerelésnek és eltávolításnak köszönhetően

Könnyítse meg saját és karbantartó munkatársai dolgát! Ismerje meg a simatool eszközöket IDE kattintva!