Nem csak a csapágy beszerelésénél kell ügyelni a pontosságra, de a leszerelésnél is. Utóbbinál nehezítő körülmény lehet a szennyeződés vagy a csapágy deformálódása, azonban fontos szem előtt tartani, hogy többet ésszel, mint erővel! Az erőszakos feszegetés következtében ugyanis könnyedén megsérülhet a tengely vagy az alkalmazás többi eleme is. Előzze mega  bajt és ismerje mega  SIMATOOL Ball Bearing Puller BP 160-at!

 

A SIMATEC kifejlesztette a SIMATOOL szerszámkészleteket, melyek lehetővé teszik a gördülőcsapágyak és a radiális tengelytömítések gyors felszerelését és leszerelését. Ezeket az egész világon sikeresen használják a gépiparban, a karbantartó műhelyekben és gyakorlatilag az összes többi iparágban egyaránt. Különösen nagyra értékelik a szerszámok gyors, biztonságos és precíz kezelését.
Az alábbi videó bemutatja, hogyan lehet a csapágykosarat kifúrni úgy, hogy a SIMATOOL Ball Bearing Puller BP 160-as csapágylehúzó ideálisan használható legyen a sérült 6310-es golyóscsapágy leszereléséhez.

  1. lépés: Jelölje be az ellentétes szegecseket egy középső ütéssel
  2. lépés: Megfelelő fúrószárral fúrja ki mindkét szegecset
  3. lépés: Emelje fel a csapágykosarat megfelelő eszközzel
  4. lépés: Vágja le a megemelt csapágykosarat fémlemez ollóval
  5. lépés: Válassza ki a megfelelő gömbadaptert a mellékelt táblázat segítségével
  6. lépés: szerelje össze a SIMATOOL eszközt
  7. lépés: Helyezze be a gömbadaptereket a csapágypersenybe, majd forgassa el 90°-ban, hogy megbizonyosodjon, zögzült a csapágyba
  8. lépés: Győződjön meg róla, hogy az orsó szennyezésmentes és zsírzott, mielőtt elkezdi tekerni
  9. lépés: Rögzítse az eszközt
  10. lépés: Az orsó tekerésével húzza le a 6310-es golyóscsapágyata tengelyről

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse szakértő kollégáinkat bizalommal vagy tekintse meg további SIMATOOL termékeinket itt!