Hírek

Alkatrészek melegítése gázlánggal? Van jobb megoldás!

By 2024.07.11. No Comments

A fogaskerekek, csapágyak és egyéb alkatrészek melegítése sokáig gázlánggal, forró olajfürdővel, kályhával, esetleg főzőlappal történt. Ezek a megoldások ugyan hatékonyak, de rendkívül balesetveszélyesek. A simatherm indukciós melegítőinek használatával nem csak a karbantartók, de a HR-esek is fellélegezhetnek.

A simatec egy forradalmi módszert mutat be a fogaskerekek, csapágyak és egyéb erőátviteli alkatrészek összeszerelésére, amely kiküszöböli a hagyományos, kockázatos gázlánggal történő melegítési módszerek szükségességét. Az innovatív simatherm indukciós melegítők állnak e technológia középpontjában, amelyek a biztonságot, a hatékonyságot és a pontosságot helyezik előtérbe.

Az indukciós melegítőket úgy tervezték, hogy inspirálják a szakembereket!

Ezeket a készülékeket kifejezetten az összeszerelési folyamatok optimalizálására tervezték. Egyenletes, gyors és szabályozott melegítést biztosítanak anélkül, hogy az alkatrészeket a nyílt láng, a szennyezett olajfürdők vagy a túlhevült főzőlapok veszélyeinek és károsító hatásának tennék ki.

Előnyei:

  • mechanikai túlterhelés elkerülése
  • automatikus demagnetizálás
  • felhasználóbarát működés
  • jelentősen megnövelt munkabiztonság

A simatherm indukciós melegítők csak a munkadarabot melegítik, míg maga a készülék hűvös marad, ami jelentősen javítja a szerelési folyamat hatékonyságát és tisztaságát.
Tökéletes megoldást kínálnak a csapágyak és más erőátviteli alkatrészek professzionális és gazdaságos összeszereléséhez. A pár grammostól az akár az 1200 kg-os munkadarabig használhatók.
Kiváltják a hagyományos fűtési módszereket, és tökéletes megoldást kínálnak a csapágyak és más erőátviteli alkatrészek professzionális és gazdaságos összeszereléséhez.

Fedezze fel videónkban, hogyan forradalmasítja a simatherm a fogaskerék alkatrészek összeszerelését, és miért ez a biztonságosabb, gyorsabb és gazdaságosabb választás az Ön berendezései számára.

A felmelegített munkadarabok gyors és biztonságos szerelését pedig a simatool csapágykezelő szerszámokkal lehet könnyedén elvégezni.

Ismerje meg a simatherm és simatool termékeket!
Kérdés esetén pedig kérje szakértő kollégáink segítségét.