Iparágak

A simalube által készített egypontos kenőpatront különféle iparágakban használják. A kenési rendszer széles választékban kapható zsírokkal és olajokkal, és víz alatt és veszélyes területeken egyaránt alkalmazható.

Acélművek

Autóipar

A világ egyik legnagyobb iparága a gépjárműgyártás. A heves verseny, a növekvő technológia és a digitalizálás rendkívül hatékony és automatizált előállítást igényel. Ez egy olyan környezet, amely tökéletesen megfelel a simalube automata kenőanyag-adagolóknak: folyamatosan kenik a gyártósor gépeit 1-12 hónapig, csökkentve az állásidőt.

Installáció:
Robotok, szállítószalagok, prések, körasztalok

Alkalmazás:
Gördülőcsapágyak, láncok, fogaskerekek, fogaskerekek, sínek és vezetők

Bányászat

Cementipar

A simalube automata kenőrendszerek használata jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, hiszen meghosszabbítják a csapágyak, láncok, vezetők, fogaskerekek és más mechanikus alkatrészek élettartamát a kenőanyag folyamatos szállítása révén. Ezenkívül a kenőpatronok ideálisak nehezen hozzáférhető területeken történő használatra. A simalube kenőpatronok telepítése csökkenti az alkalmazottak által a veszélyes területeken töltött időt, mivel a rendszerek zsírzópisztollyal történő kézi kenése szükségtelenné válik.

Installáció:
Szállító rendszerek, szíjfeszítők, ventilátor rendszerek, hajtóművek / motorok, sziták, silók / silók töltések, görgős rácsok, darálógépek, szállítórendszerek, keverőágyak, forgókemencék, malmok, ventilátorok, szivattyúk, zsákolás, raklapozás

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, kötelek, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Daruk

A daru és annak alkatrészei mindenféle időjárási viszonynak és sok szennyeződésnek vannak kitéve, ezért a daru alkatrészeit folyamatosan és megfelelő kenőanyaggal kell ellátni az optimális működés érdekében. A simalube automatikus kenőrendszer ideális megoldás a bérdaruk tulajdonosainak.

Installáció:
Csúszó felületek, lánckerék, kábeldob, csörlő, teherkábel és csatlakozók

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, kötelek, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Egészségügy

Élelmiszeripar

Építőipar

Az építőipari gépeknek és alkatrészeiknek mindig működőképesnek kell lenniük, akár szélsőséges terhelés mellett is, időjárástól függetlenül. Folyamatosan garantálni kell a gépek magas funkcionalitását és termelékenységét – leállás nélkül. Ezt a simalube automatikus kenőanyagok biztosítják, amelyek 1-12 hónapig folyamatosan képesek az építőipari gépeket megfelelő kenőanyaggal ellátni.

Installáció:
Daruk, kotrók, billenőkocsik, rezgőlemezek, keverők, darálógépek, kompresszorok, szállítószalagok, betonkeverők, betonpumpák, hengerek stb.

Alkalmazás:
Csapágyak, motorok, hajtóművek, láncok, kötelek, csúszó felületek, lánckerekek, kábeldobok, csörlők, csuklók, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Fafeldolgozó ipar

Felvonó


Alkalmazás:
Vezetősínek, vonókötelek, csapágyak, elfordítókerék

Hajóipar

Ipari automatizálás

Manapság egyre több termelési folyamat működik részben vagy teljesen automatikusan a költségek megtakarítása, a hatékonyság növelése és a munkahelyi biztonság javítása érdekében. Ahhoz, hogy ezek a folyamatok a lehető leggördülékenyebben és legmegbízhatóbban működjenek, elengedhetetlen az automatikus és folyamatos kenés. A simalube kenőanyagokkal a kenési folyamat automatizált, és a gép hatékonysága is növekszik. Ez csökkenti a költségeket és végül megnöveli a profitot.

Installáció:
Robotok, targoncák, szállítószalagok, daruk, palettázó rendszerek

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Kötött pályás járművek és hegyi vasutak

A felvonók és a hegyi vasutak karbantartása magas igényeket támaszt a műszaki vezetőkkel szemben. A munkakörülmények nehezek, mivel a karbantartást gyakran a szabadban végzik (például legalább 50 méter magas árbocokon), és a berendezésnek meg kell birkóznia a szélsőséges hőmérsékleti ingadozásokkal, szennyeződés, fagy, hó és nedves körülmények között is. Ezért elengedhetetlen a kenési pontok folyamatos ellátása. A felvonók, a húzó felvonók és a hegyi sikló működési költségei mind a rendszeres karbantartástól és az optimális kenőanyag-ellátástól függenek.

Installáció:
Kötélkenés, hossztengelyek, kabinajtók, hajtóművek, vonórúd (fülke és felfüggesztés csatlakozás), ventilátorok és hűtőberendezések, hajtásegységek / motorok

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Mozgólépcső

Műanyagipar

Nyomdaipar

Papír- és kartonipar

Szállítmányozás

A gépészmérnöki tudomány egyik mellékágaként a szállítópálya (konvejor)-technológia magában foglalja az egyedi tárgyak vagy ömlesztett anyagok szállításához szükséges összes berendezést. A folyamatos szállítószalagok azonban ki vannak téve nagy terheléseknek a felhasználás, a hely és az üzemeltetési idő szempontjából. Itt jönnek be a simalube kenőanyag-adagolók, mert ez a környezet tökéletesen megfelelő számukra. A simalubok által biztosított folyamatos kenés biztosítja az összes szállítószalag-alkatrész szabad futását, és számos előnnyel jár: kevesebb meghibásodás, kisebb korróziós kockázat,  hosszabb gépi üzemidő és számos egyéb előny.

Installáció:
Kötelek, emelők, szíjtárcsák, kötéldobok, vontatótárcsák, kerek acélláncok, összekötő láncok, lánckerék és dob. Alváz alkatrészek: kerekek és sínek. Rakománykezelő berendezések: teherhorgok, kampós hevederek, bilincsek, fogók és szorítók, vödrök és markolatok. Alkatrészek szállítása: motorok és fékek.

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Szennyvíztisztító telepek

Szélerőművek

Textilipar

Újrahasznosító ipar

Vegyipar

A vegyipar erősen iparosodott ágazat. A simalube folyamatos kenőanyag-utánpótlásának köszönhetően a gépek leállása csökkenthető vagy megelőzhető. Ez eredményes és fenntartható termelést eredményez.

Installáció:
Motorok, ventilátorok, szállítószalagok, melegítők stb.

Alkalmazás:
Csapágyak, láncok, vezetők, fogaskerekek és egyéb mechanikus alkatrészek

Ventilátor